Kooperativet Vilja

Arbeta hos oss

Är du intresserad av ett livsviktigt arbete?

Kooperativet Vilja söker dig som vill arbeta som behovsanställd personlig assistent i sydvästra Skåne (Malmö, Lund och närliggande kommuner). Du kommer att introduceras hos en eller ett par brukare och erbjudas att arbeta vid behov. Majoriteten av brukarna har kommunikationssvårigheter, vi ställer därför krav på att du som anställd behärskar svenska obehindrat i tal och skrift. Har du tidigare erfarenhet av alternativ kompletterande kommunikation tex takk eller bilder, är det meriterande.

När du arbetar som personlig assistent hjälper du någon annan att leva livet fullt ut, varje dag. Detta ställer höga krav på dig som anställd. Vi förväntar oss att du tar ansvar, är lyhörd och flexibel. Du arbetar med brukarens behov i fokus och utför ditt arbete med omtanke och respekt för den enskildes integritet. Som personlig assistent arbetar du med engagemang för en annan medmänniska, vilket kan innebära hjälp eller stöd med vardagliga sysslor som många människor annars kan ta för givet. Du har lätt för att anpassa dig i olika situationer och tycker om att arbeta varierade tider under dygnet. Du ingår i ett team tillsammans med andra personliga assistenter men stor del av arbetet utförs ensam, det är därför viktigt att du känner dig trygg med att arbeta självständigt. Arbetet kan i vissa situationer upplevas fysiskt påfrestande och du som söker bör därför ha grundläggande god fysik.

Tidigare erfarenhet av arbete som personlig assistent eller arbete med människor med funktionsnedsättning är meriterande men vi anställer främst utifrån personlig lämplighet. Vi ser gärna att du som söker är icke-rökare.

Välkommen med ditt CV och ett personligt brev till emelie.coloma@kooperativet-vilja.nu

Ange referensnummer RE90 som rubrik i din ansökan.


 


LEDIGA TJÄNSTER

13-ÅRIG POJKE I MALMÖ SÖKER PERSONLIG ASSISTENT. VIKARIAT 70%.

Kooperativet Vilja söker dig som vill arbeta som personlig assistent åt en glad pojke boende i Malmö. Tjänsten har schemalagd arbetstid

- vaken natt måndag-tisdag och tisdag-onsdag, udda veckor

- em/kvällspass måndag och tisdag jämna veckor.

Det är önskvärt att du är flexibel och villig att arbeta extra vid behov så som tex kollegors semester.

Innan anställning påbörjas krävs att du uppvisar ett aktuellt utdrag ur belastningsregister. Arbetsgivaren tar endast emot utdrag i oöppnat kuvert. Du begär utdrag hos Polisen via länk; https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

Brukaren är en 13-årig multihandikappad pojke som önskar kvinnliga, rökfria sökande. Det är en fördel om du bor i Malmö. Som person ska du i din yrkesroll kunna bemöta andra människor på ett professionellt sätt. Du ska tycka om att ge stöd, hjälp och omtanke. Det är en merit om du har arbetat som personlig assistent tidigare eller om du har utbildning inom vård.

Att arbeta som personlig assistent ställer höga krav på ansvarstagande och respekt för familjen samt den enskildes integritet. Vi anställer främst utifrån personlig lämplighet. I arbetsuppgifterna ingår dokumentation och kommunikation, det är därför viktigt att du behärskar svenska och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Brukaren är rullstolsburen och arbetsuppgifterna styrs utifrån brukarens behov. Du kommer bland annat att hjälpa brukaren med sondmatning, omvårdnad och personlig hygien.

Ange referensnummer 48 Vikarie i din ansökan.

---   ---   ---

MAN I GENARP SÖKER PERSONLIG ASSISTENT. BEHOVSANSTÄLLNING/ SOMMARVIKARIAT.

Vi söker dig som vill arbeta som personlig assistent åt en man med intellektuell funktionsnedsättning, lindrigt rörelsehinder och epilepsi. Att arbeta som personlig assistent ställer höga krav på ansvarstagande och respekt för den enskildes integritet. Till denna ansökan finns tre ollika anställningar. 

Du som söker bör vara lugn och uppmärksam. Brukaren ser gärna att du har humor och en positiv syn på livet. Du kan inte vara allergisk mot hund, katt eller fåglar då dessa djur finns i hemmet. Du behärskar svenska obehindrat i tal och skrift. Bilkörning, med brukarens bil, ingår i tjänsten så det är ett krav att du har B-körkort. Erfarenhet av arbete men människor samt erfarenhet av TAKK är önskvärt.

Som personlig assistent är dina arbetsuppgifter varierande och styrs utifrån brukarens behov. I arbetsuppgifterna ingår bland annat personlig omvårdnad, hushållssysslor, bilkörning och att följa med brukaren på aktiviteter utanför hemmet.

Ange referensnummer 25 Sommar i din ansökan.

---   ---   ---

 

Våra annonser finns även publicerade på https://arbetsformedlingen.se/platsbanken/ Sökord: Kooperativet Vilja

Tänk på att ange referensnummer till den tjänst som din ansökan avser.