Kooperativet Vilja

Arbeta hos oss

Är du intresserad av ett livsviktigt arbete?

Vill du arbeta som behovsanställd personlig assistent i sydvästra Skåne (Malmö, Lund och närliggande kommuner)? Du kommer att introduceras hos en eller ett par brukare och erbjudas att arbeta vid behov. Majoriteten av brukarna har kommunikationssvårigheter, vi ställer därför krav på att du som anställd behärskar svenska obehindrat i tal och skrift. Har du tidigare erfarenhet av alternativ kompletterande kommunikation tex takk, är det meriterande.

När du arbetar som personlig assistent hjälper du någon annan att leva sitt liv fullt ut, varje dag. Detta ställer höga krav på dig som anställd. Vi förväntar oss att du tar ansvar, är lyhörd och flexibel. Du arbetar med brukarens behov i fokus och utför ditt arbete med omtanke och respekt för den enskildes integritet. Du har lätt för att anpassa dig i olika situationer och tycker om att arbeta varierade tider under dygnet. Du ingår i ett team tillsammans med andra personliga assistenter men stor del av arbetet utförs ensam, det är därför viktigt att du känner dig trygg med att arbeta självständigt. Arbetet kan i vissa situationer upplevas fysiskt påfrestande och du som söker bör därför ha grundläggande god fysik.

Tidigare erfarenhet av arbete som personlig assistent eller arbete med människor med funktionsnedsättning är meriterande, men vi anställer främst utifrån personlig lämplighet. Vi ser gärna att du som söker är icke-rökare.

Välkommen med ditt CV och ett personligt brev till katrin@kooperativet-vilja.nu

Ange referensnummer RE90 som rubrik i din ansökan.


 

LEDIGA TJÄNSTER

 

PERSONLIG ASSISTENT TILL MAN MED AUTISM. MALMÖ. 

Personlig assistent sökes till man med autism mm. Du som söker ska kunna svara JA på följande krav:

  • Jag har tidigare erfarenhet som personlig assistent.
  • Jag känner väl till Malmö och stadens kulturliv.
  • Jag vet vad TAKK innebär.
  • Jag är inte yngre än 25år eller äldre än 40 år.
  • Jag har glimten i ögat, har tålamod, är uppfinningsrik och är flexibel.
  • Jag har kreativa intressen t ex musik eller att måla.


Tjänsten är till en början en behovsanställning men kan eventuellt utökas till fasta pass för rätt person. Arbetet är förlagt onsdag eftermiddag till torsdag eftermiddag med sovande jour. Brukaren bor i centrala Malmö.

Klicka här för att komma till annonsen på arbetsförmedlingens hemsida

--- --- ---

PERSONLIG ASSISTENT SÖKES TILL MAN I LUND. BEHOVSANSTÄLLNING.

Denna tjänst passar för dig som studerar och vill arbeta som personlig assistent utöver dina studier, eller för dig som har en annan sysselsättning att komplettera detta arbete med.

Brukaren är en glad man med eget boende i Lund. Han har barnasinne och intresse för djur, främst hundar och hästar. Mannen är rullstolsburen och har på grund av fysisk och psykisk funktionsnedsättning ett omfattande behov av stöd med allt i sin vardag, däribland kommunikation som sker med stöd av bilder och TAKK. Eftersom kommunikation är en stor del av arbetet är det ett krav att du behärskar svenska obehindrat i tal och skrift.

Klicka här för att komma till annons på arbetsförmedlingens hemsida

--- --- ---

PERSONLIG ASSISTENT SÖKES TILL KVINNA I 70- ÅRSÅLDERN, BOENDE I MALMÖ

Kooperativet Vilja söker dig som är 50 år eller äldre, och som vill arbeta som personlig assistent till en kvinna som har en förvärvad hjärnskada, apraxi och afasi. Kvinnan är i 70-årsåldern, bor i Malmö och behöver hjälp med det mesta i sin vardag såsom omvårdnad och kommunikation, där det sociala samspelet är komplext. Hon tycker bland annat om musik, sång, inredning och promenader.

Vi söker dig med varierande livserfarenhet och vi ser gärna att du har starka intressen vid sidan om arbetet som personlig assistent. Det är en merit om du har vårdutbildning eller erfarenhet från vården, alternativt som personlig assistent gärna där brukaren har haft förvärvad hjärnskada. Du ska vara icke-rökare och får inte ha pälsdjursallergi då hund finns i hemmet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tjänsten är på ca 70-80 % beroende på hur de vakanta passen fördelas. Du ska kunna arbeta både dagpass, kvällspass och vaken natt. Bredvidgång påbörjas snarast.

Klicka här för att komma till annons på arbetsförmedlingens hemsida

--- --- ---

KILLE PÅ 35 ÅR I STAFFANSTORP SÖKER PERSONLIG ASSISTENT

Jag är en kille på 35 år med förvärvad hjärnskada som nu söker en ny personlig assistent! Bor i egen lägenhet i ett radhus i Staffanstorp och har assistans dygnet runt, med sovande jour på natten.

Jag har en hjärnskada som jag fick genom en skallskada när jag var nio år. Ibland blir jag arg och ledsen över min situation, därför är det bra om du är empatisk och pedagogisk i de situationerna. Jag har även nära till skratt och till känslor överlag så det hjälper mig om du är lyhörd och har tålamod.

Min funktionsnedsättning medför bland annat att jag är rullstolsburen, har ataxi (ofrivilliga skakningar), ett långsamt lite otydligt tal samt humörsvängningar. Men jag är oftast snäll, charmig och skojfrisk om jag får säga det själv.

Jag blir oftast glad och får energi av att hitta på något kul som bio, restaurangbesök, konserter, teater och fotbollsmatch med favoritlaget Mff. Men jag behöver bli motiverad och peppad för att komma ur gamla vanor att mest vara hemma framför tv och dator. Jag har en bil och gillar att åka ut på en tur så om du har körkort är det önskvärt, annars kan vi ta promenader eller färdtjänst/buss. Jag går även på daglig verksamhet tre dagar i veckan samt tränar för min rygg.

Klicka här för att komma till annons på arbetsförmedlingens hemsida

--- --- ---

PERSONLIG ASSISTEN TILL MAN BOENDE I GENARP, 75 %

Man med eget boende i Genarp söker ny personlig assistent. Mannen har intellektuell funktionsnedsättning, lindrigt rörelsehinder och epilepsi.

Du som söker är lugn, uppmärksam, ansvarsfull, har humor och en positiv syn på livet. Du behandlar människor med respekt, är hjälpsam, empatisk och lyhörd.

Brukarens intressen och behov är centralt i arbetet. Han tycker bland annat om musik, bakning, djur och natur. Arbetet som personlig assistent är varierande och styrs utifrån brukarens vardag, behov, önskningar och aktiviteter. I arbetsuppgifterna ingår bland annat personlig omvårdnad, hushållssysslor, bilkörning med brukarens bil och att följa med brukaren på olika aktiviteter utanför hemmet.

Klicka här för att komma till annons på arbetsförmedlingens hemsida