Kooperativet Vilja

Arbeta hos oss

Är du intresserad av ett livsviktigt arbete?

Vill du arbeta som behovsanställd personlig assistent i sydvästra Skåne (Malmö, Lund och närliggande kommuner)? Du kommer att introduceras hos en eller ett par brukare och erbjudas att arbeta vid behov. Majoriteten av brukarna har kommunikationssvårigheter, vi ställer därför krav på att du som anställd behärskar svenska obehindrat i tal och skrift. Har du tidigare erfarenhet av alternativ kompletterande kommunikation tex takk, är det meriterande.

När du arbetar som personlig assistent hjälper du någon annan att leva sitt liv fullt ut, varje dag. Detta ställer höga krav på dig som anställd. Vi förväntar oss att du tar ansvar, är lyhörd och flexibel. Du arbetar med brukarens behov i fokus och utför ditt arbete med omtanke och respekt för den enskildes integritet. Som personlig assistent arbetar du med engagemang för en annan medmänniska, vilket kan innebära hjälp eller stöd med vardagliga sysslor som många människor kan ta för givet. Du har lätt för att anpassa dig i olika situationer och tycker om att arbeta varierade tider under dygnet. Du ingår i ett team tillsammans med andra personliga assistenter men stor del av arbetet utförs ensam, det är därför viktigt att du känner dig trygg med att arbeta självständigt. Arbetet kan i vissa situationer upplevas fysiskt påfrestande och du som söker bör därför ha grundläggande god fysik.

Tidigare erfarenhet av arbete som personlig assistent eller arbete med människor med funktionsnedsättning är meriterande, men vi anställer främst utifrån personlig lämplighet. Vi ser gärna att du som söker är icke-rökare.

Välkommen med ditt CV och ett personligt brev till emelie.coloma@kooperativet-vilja.nu

Ange referensnummer RE90 som rubrik i din ansökan.


 


LEDIGA TJÄNSTER

KVINNLIG PERSONLIG ASSISTENT TILL MAN I STAFFANSTORP. DELTID 50%

Jag är en social och glad man som pga min förvärvade hjärnskada behöver personlig assistans. För att leva ett aktivt och utåtriktat liv behöver jag dig som är initiativrik, lyhörd och intresserad av människovårdande arbete.

Du som söker är kvinna mellan 25- 45 år. Som person är du konsekvent, strukturerad, motiverande, flexibel och har humor. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta som personlig assistent eller har kunskap om förvärvad hjärnskada och epilepsi. Det är viktigt att du kan samarbeta med mig, min familj och andra personer/assistenter runtomkring mig. Det är ett krav att du behärskar svenska språket flytande. Körkort (behörighet B) är önskvärt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Som personlig assistent för mig kommer dina arbetsuppgifter innefatta att hjälpa mig med förekommande uppgifter för att få min vardag att fungera bra. Detta innebär bland annat att hjälpa till med hushållssysslor, vid toalettbesök, hjälpa till med personlig hygien, gå på promenader och att följa med på fritidsaktiviteter.

Tjänsten innebär arbete på varierande tider, vardagar och helg, utifrån rullande schema. Urval sker löpande. Tillträde januari. Ange referensnummer 51 i din ansökan.

 

Lite om mig och min funktionsnedsättning.

Jag är en glad man på 34 år. Jag har en förvärvad hjärnskada som jag fick när jag var 10 år och behöver assistans dygnet runt för att få min vardag att fungera. Min skada påverkar mig både fysiskt och psykiskt på olika sätt. Jag är rullstolsburen och kan inte förflytta mig helt på egen hand. Jag har en permobil som jag använder utomhus, men inomhus har jag en vanlig rullstol. Jag tar medicin mot epilepsi och är spastisk på min högersida. En följd av min hjärnskada är att jag har kommunikationssvårigheter. Min förmåga att artikulera är nedsatt och talet låter därför lite otydligt och sluddrigt. Ibland har jag svårt att behålla koncentration och att hålla tråden i ett samtal. Det kan ta ett tag att vänja sig vid det men om man visar lyhördhet och tålamod brukar det inte vara ett problem, och detta är tur eftersom jag faktiskt älskar att prata. Jag sitter gärna länge vid middagsbordet och skojar och diskuterar. Jag kan ha svårt att ta initiativ till att göra saker, något jag behöver peppas till! Jag har problem med mitt korttidsminne (men bra långtidsminne), vilket gör att jag t.ex kan glömma om jag borstat tänderna men minns varje rubrik i mina favorit filmer Lord of the Rings. Jag tycker om att skriva på min dator, titta på film, lyssna på och prata om musik. Jag älskar Coca cola och pizza, och min snusdosa ligger aldrig långt ifrån mig.

--- --- ---

PERSONLIG ASSISTENT TILL MAN I LUND. DELTID CA 25%

En glad man med barnasinne och stort intresse för djur söker nu fler personliga assistenter. Hans fritidsintressen är att åka och bada, rida och träffa vänner. Mannen är rullstolsburen och har på grund av fysisk och psykisk funktionsnedsättning ett omfattande behov av stöd med allt i sin vardag, däribland kommunikation som sker med hjälp av bilder och TAKK. Eftersom kommunikation är en stor del av arbetet är det ett krav att du behärskar svenska obehindrat i tal och skrift.

Brukaren söker en personlig assistent som är lyhörd, ansvarsfull, har nära till skratt och som har förmåga att motivera och skapa engagemang. Han ser gärna att du har barnasinnet kvar. han har som fritidsaktivitet att åka och bada så det förväntasatt du är simkunnig och ha en god grundläggande fysik. Du bör tycka om att vistas i miljöer med djur och får inte vara allergisk mot pälsdjur. Det är meriterande om du har vårdutbildning eller erfarenhet från liknande arbete, men viktigast är att personkemi stämmer.

Tjänsten är ca 25% vardera med varierad arbetstid utifrån ett rullande schema på fyra veckor, och kan med fördel kombineras med annan sysselsättning. I tjänsten ingår väntetid (jour).

Skicka in din ansökan via e-post och bifoga ditt cv samt ett personligt brev (filformat pdf eller doc/docx). Ange referensnummer 81 i din ansökan.

--- --- ---

KVINNLIG PERSONLIG ASSISTENT, 50 ÅR ELLER ÄLDRE, SÖKES TILL KVINNA I MALMÖ. BEHOVSANSTÄLLNING

Kooperativet Vilja söker dig som är kvinna, 50 år eller äldre, och som vill arbeta som behovsanställd personlig assistent åt en kvinna som har en förvärvad hjärnskada, apraxi och afasi. Kvinnan är i 70-års åldern, bor i Malmö och behöver hjälp med det mesta i sin vardag såsom omvårdnad och kommunikation, där det sociala samspelet är komplext. Hon tycker bland annat om musik, sång, inredning och promenader.

- Du som söker bör ha erfarenhet, samt ett stort intresse av att arbeta med människor.

- Du bör vara följsam, ha tålamod och vara lyhörd, där förmågan att tänka abstrakt är en tillgång.

- Du bör känna till vad lågaffektivt bemötande innebär.

- Det är viktigt att du är tydlig och trygg i dig själv och pratar samt skriver svenska obehindrat.

Vi söker dig med varierande livserfarenhet och vi ser gärna att du har starka intressen vid sidan om arbetet som personlig assistent. Det är en merit om du har vårdutbildning eller erfarenhet från vården, alternativt som personlig assistent gärna där brukaren har haft förvärvad hjärnskada. Du ska vara icke-rökare och får inte ha pälsdjursallergi. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Ange referensnummer 52 i din ansökan.

---   ---   ---

MAN I GENARP SÖKER PERSONLIG ASSISTENT. BEHOVSANSTÄLLNING

Vi söker dig som vill arbeta som behovsanställd personlig assistent åt en man med intellektuell funktionsnedsättning, lindrigt rörelsehinder och epilepsi. Att arbeta som personlig assistent ställer höga krav på ansvarstagande och respekt för den enskildes integritet. 

Du som söker bör vara lugn och uppmärksam. Brukaren ser gärna att du har humor och en positiv syn på livet. Du kan inte vara allergisk mot hund, katt eller fåglar då dessa djur finns i hemmet. Du behärskar svenska obehindrat i tal och skrift. Bilkörning, med brukarens bil, ingår i tjänsten så det är ett krav att du har B-körkort. Erfarenhet av arbete men människor samt erfarenhet av TAKK är önskvärt.

Som personlig assistent är dina arbetsuppgifter varierande och styrs utifrån brukarens behov. I arbetsuppgifterna ingår bland annat personlig omvårdnad, hushållssysslor, bilkörning, dokumentation och att följa med brukaren på aktiviteter utanför hemmet.

Ange referensnummer 25-VBH i din ansökan.

---   ---   ---

MAN I GENARP SÖKER PERSONLIG ASSISTENT. DELTID 50-65%

Vi söker dig som vill arbeta som personlig assistent åt en man med intellektuell funktionsnedsättning, lindrigt rörelsehinder och epilepsi. Att arbeta som personlig assistent ställer höga krav på ansvarstagande och respekt för den enskildes integritet. 

Du som söker bör vara lugn och uppmärksam. Brukaren ser gärna att du har humor och en positiv syn på livet. Du kan inte vara allergisk mot hund, katt eller fåglar då dessa djur finns i hemmet. Du behärskar svenska obehindrat i tal och skrift. Bilkörning, med brukarens bil, ingår i tjänsten så det är ett krav att du har B-körkort. Erfarenhet av arbete men människor samt erfarenhet av TAKK är önskvärt.

Som personlig assistent är dina arbetsuppgifter varierande och styrs utifrån brukarens behov. I arbetsuppgifterna ingår bland annat personlig omvårdnad, hushållssysslor, bilkörning, dokumentation och att följa med brukaren på aktiviteter utanför hemmet. Schemalagd arbetstid utifrån ett rullande schema på fyra veckor. Arbetstiderna är varierande och vaken natt samt helg ingåt i tjänsten.

Ange referensnummer 25 i din ansökan.

--- --- ---

KVINNLIG PERSONLIG ASSISTENT TILL POJKE I MALMÖ. VIKARIAT 40%

Kooperativet Vilja söker en kvinnlig personlig assistent, 25 år eller äldre, åt en liten, nätt och glad pojke boende i Malmö. Pojken är 13 år och sitter i rullstol. Han tycker mycket om att vistas utomhus och att vara ute i naturen.

Tjänsten är ett vikariat, tjänstgöringsgrad ca 40%, tom September 2021. Arbetstid är förlagt utifrån ett rullande schema. Vaken natt, kväll och dagtid helg ingår i schemat. Du som söker är självständig, lyhörd, rökfri och pratar svenska obehindrat. Du ska tycka om att ge stöd, hjälp och omtanke. Som person ska du i din yrkesroll kunna bemöta andra människor på ett professionellt sätt. Att arbeta som personlig assistent ställer höga krav på ansvarstagande och respekt för både familj samt den enskildes integritet. Det är en fördel om du har erfarenhet från arbete inom omsorg, socialt arbete eller som personlig assistent, men viktigast är personlig lämplighet och att samspel mellan brukare och dig fungerar väl.

Pojken har behov av stöd och hjälp med det mesta i sin vardag, vilket gör att du som personlig assistent är mycket viktig för honom. Dina arbetsuppgifter styrs utifrån hans behov och du kommer bland annat att hjälpa honom med omvårdnad, personlig hygien, sondmatning och att följa med på aktiviteter. I arbetsuppgifterna ingår även dokumentation och kommunikation, det är därför viktigt att du behärskar svenska och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Är du den vi söker? Skicka ett mail där du bifogar ditt cv och ett personligt brev. Märk din ansökan med Res48.

Innan anställning påbörjas krävs att du uppvisar ett aktuellt utdrag ur belastningsregister. Du begär utdrag hos Polisen via länk; https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

---   ---   ---  

KVINNLIG PERSONLIG ASSISTENT TILL KVINNA I LÖDDEKÖPINGE. VIKARIAT 25%

Kooperativet Vilja söker dig som vill arbeta som personlig assistent till en kvinna i 30-års ålder boende i Löddeköpinge. Brukaren söker endast rökfria, kvinnliga assistenter. Körkort, behörighet B, är ett krav för anställning då bilkörning till/från olika aktiviteter ingår i tjänsten. Det är även ett krav att du behärskar svenska obehindrat i tal och skrift. 

Du som söker har ett stort intresse av att arbeta med människor, är ansvarsfull, glad och utåtriktad. Du bör inte vara allergisk mot eller rädd för hästar, och du trivs med att följa med på aktiviteter av olika slag tex ridning och bad. Som person arbetar du aktivt för att hjälpa andra och värdesätter en god kommunikation. Kreativitet och flexibilitet är egenskaper som uppskattas av brukaren. Kunskaper inom TAKK och tidigare erfarenhet av arbete inom omsorg eller som personlig assistent är önskvärt men inget krav. Tjänsten är ett vikariat, ca 25%, from feb 2021 tom juli 2022. Arbetstid är förlagt utifrån ett rullande schema.

Arbetsplatsen är rökfri.

Ange referensnummer 38 i din ansökan.

--- --- ---

Våra annonser finns även publicerade på https://arbetsformedlingen.se/platsbanken/ Sökord: Kooperativet Vilja

Tänk på att ange referensnummer till den tjänst som din ansökan avser.